Dobro došli na Internet portal Kruševac   Click to listen highlighted text! Dobro došli na Internet portal Kruševac

Od juče moguće prijave za besplatno banjsko lečenje

Od juče je moguće prijaviti se za besplatno banjsko lečenje. Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) raspisao je oglas za prijem zahteva. Moguć je odlazak na besplatanu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 24 banja. Prijave se podnose do 21. maja.

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno – stacionarnim ustanovama i banjsko – klimatskim lečilištima tokom 2019. godine, u trajanju od deset dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija penzija iznosi do 26.324,00 dinara.

Na redosled na rang listi uticaće: visina penzije, dužina staža osiguranja i dužina korišćenja penzije. Korisnici prava na tuđu negu i pomoć će dobijati dodatnih deset bodova, a korisnici porodične penzije (koji su to pravo ostvarili kao dete koje nije sposobno za samostalni život i rad) dobijati dodatnih pet bodova. Uz prijavu se prilaže: poslednji penzijski ček ili Penzionerska kartica (ukoliko je korisnik već primio), dokaz o visini penzije ostvarene u inostranstvu (izvod banke ili potvrda inostranog nosioca socijalnog osiguranja), raspoloživa medicinska dokumentacija i izjava gde žele da koriste rehabilitaciju.

U besplatnu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda. Fond će snositi troškove za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad. I slepi penzioneri koji dobiju rehabilitaciju će o trošku Fonda imati i pratioca kome će boravak takođe biti besplatan. Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.

Prijave na oglas se podnose od juče, 6. maja zaključno sa 21. majom 2019. godine.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!