Pažnja !

Od juče moguće prijave za besplatno banjsko lečenje

Od juče je moguće prijaviti se za besplatno banjsko lečenje. Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) raspisao je oglas za prijem zahteva. Moguć je odlazak na besplatanu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 24 banja. Prijave se podnose do 21. maja.

Pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno – stacionarnim ustanovama i banjsko – klimatskim lečilištima tokom 2019. godine, u trajanju od deset dana, imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i čija penzija iznosi do 26.324,00 dinara.

Na redosled na rang listi uticaće: visina penzije, dužina staža osiguranja i dužina korišćenja penzije. Korisnici prava na tuđu negu i pomoć će dobijati dodatnih deset bodova, a korisnici porodične penzije (koji su to pravo ostvarili kao dete koje nije sposobno za samostalni život i rad) dobijati dodatnih pet bodova. Uz prijavu se prilaže: poslednji penzijski ček ili Penzionerska kartica (ukoliko je korisnik već primio), dokaz o visini penzije ostvarene u inostranstvu (izvod banke ili potvrda inostranog nosioca socijalnog osiguranja), raspoloživa medicinska dokumentacija i izjava gde žele da koriste rehabilitaciju.

U besplatnu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda. Fond će snositi troškove za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad. I slepi penzioneri koji dobiju rehabilitaciju će o trošku Fonda imati i pratioca kome će boravak takođe biti besplatan. Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.

Prijave na oglas se podnose od juče, 6. maja zaključno sa 21. majom 2019. godine.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!