Poljoprivreda

Obnova poljoprivrednih gazdinstava “po novom”

Obnova poljoprivrednih gazdinstava u 2019. vrši se na osnovu donetog pravilnika od strane Ministarstva za poljoprivredu. Ona će se vršiti od 1. marta do 30. aprila ove godine. Kako nadležne službe podsećaju, ove godine obnova nije automatska.

Ove godine nosioci poljoprivrednih gazdinstava moraće da posete Upravu za trezor. Tamo će na šalteru ove ustanove potvrditi aktivan status. Ranijih godina nosioci poljoprivrednih gazdinstava su dokumentaciju dobijali na kućnu adresu. Nju je pratilo pismo – obaveštenje o načinu obnove. Sada će obnovu i registraciju morati da obave lično, na šalterima Uprave za trezor gde će i podizati potrebnu dokumentaciju.

Osim ovoga, u Pravilniku o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije, kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva ima još izmena. Pored dosadašnjih obaveza, poljoprivredno gazdinstvo je u obavezi da prijavi sve katastarske parcele zemljišta na kojima obavlja proizvodnju. U slučaju da ne prijavi sve parcele, poljoprivredno gazdinstvo prelazi u pasivan status i gubi pravo na podsticaje.

Obnova poljoprivrednih gazdinstava je izuzetno važna procedura, posebno za manje poljoprivredne proizvođače. Stoga, uradite sve na vreme.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
1 Коментар
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!