DruštvoTrstenik

Naredne nedelje “Trstenik na Moravi”

Trsteničani već nekoliko godina unazad tokom avgusta organizuju sportsku, kulturnu i zabavnu manifestaciju nazvanu “Trstenik na Moravi”. Prema najavama, ona se ove godine održava naredne nedelje – u periodu od 09. do 15. avgusta. Cilj manifestacije je da opštinu Trstenik promoviše na najbolji način.

Manifestacija “Trstenik na Moravi” sadrži trku čamaca, takmičenja u plivanju, ribolovu, čorbijadu, igre na vodi… U večernjim terminim se održavaju koncerti, pozorišne predstave, bebi maraton, karaoka takmičenje i razni programi za decu. Ovu manifestaciju čini posebnom trka čamaca “moravaca”. Na Moravi kod Trstenika ih pokreću pomoću motke. Sve, na oko, izgleda lako, međutim neophodna je izuzetna snaga i veština. Iz tih razloga pobednik ove trke i nosi titulu “Moravskog viteza”.

Na žalost publike, ove godine su se organizatori opredelili u najvećem delu za lokalne autore i programe. Izostaće izvođači sa strane. Razlog najverovatnije leži u želji da se što manje novca potroši. Ipak, moglo se naći još nešto dodatnih sredstava kako bi manifestacija bila još zanimljivija za Trsteničane i njihove goste.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!