Društvo

Ministarstvo zdravlja kontroliše kruševačku bolnicu

Danas će posebna komisija koju formira Ministarstvo zdravlja kontrolisati opštu bolnicu u Kruševcu. Sve to u okviru velike akcije kako bi se utvrdilo zbog čega se veliki broj pacijenata šalje u veće centre na lečenje, prenosi Tanjug. Ista akcija se danas sprovodi i u Kraljevu. Kontrole su nenajavljene, i danas će pod lupom komisije ministarstva zdravlja biti stručni rad u opštim bolnicama u oba grada.

Ministarstvo zdravlja kaže da je ovo nastavak kontrole koja je počela prošle godine. Tada su komisije kontrolisale rad menadžmenta, kakva je organizacija posla, kako se vodi medicinska dokumentacija, kakva je higijena… Tada je bilo smenjeno 11 direktora bolnica i 17 direktora domova zdravlja.

– To je dalo dobre rezultate, utegnut je sistem. Sada je druga vrsta kontrole, sada se gleda stručni nadzor, predstavnici republičkih stručnih komisija će obići svoje kolege iz tih oblasti da vide šta je to što njima treba, zašto se toliko pacijenata šalje u veće centre, da li je to nedostatak kadra, da li je to neznanje – rekao je državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Meho Mahmutović.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!