Sport

Miliću u Grčkoj izmakla nova medalja svetskog seniorskog kupa

Malo je nedostajalo Luki Miliću da osvoji novu medalju Svetskog seniorskog kupa, drugu u samo dve nedelje. Na Hellas International 2019, koji je od 2. do 5. maja 2019. održan u Kalamariji učestvovalo je 167 takmičara sa više kontinenata. Naš reprezentativac je zaustavljen na poslednjem koraku pred postoljem muškog singla. U četvrtfinalu poražen je od trećeg nosioca, Nemca Larsa Šanzlera (2:0). Prethodno je Milić uzeo meru Hrvatu Filipu Špoljareću (2:0) i Englezu Lariju Pongu (2:1). Miliću je u Kalamariji dodeljena pozicija sedmog nosioca.

Juniorka Marija Sudimac je u prvom kolu ženskog singla pošteno namučila drugog nosioca, Švajcarskinju Ronju Stern. Ipak, izgubila je na kraju u tri seta (2:1). Posle veliki borbe u tri seta na startu turnira u muškom dublu poraženi su i Andrija Doder i Milić. Njih dvojica su u prvom kolu ove konkurencije položili koplja pred portugalskom kombinacijom Duarte Nuno Anjo, Bruno Karvaljo (2:1). Doder i Sudimčeva su nastupili u mešovitom dublu. Tu su ih u prvom kolu savladali Poljaci Miloš Bohat i Magdalena Svirčinska (2:0). U tom meču je u drugom setu naš miks imao priliku da meč uvede u odlučujući set.

Trener kaže…

“Imali smo malu ali odličnu ekipu u Solunu. Milić u finalu pre finala nije iskoristio svoje šanse. Tako je za dlaku ostao bez nove medalje Svetskog kupa. Nemam šta da mu zamerim, a ovo je, svakako, još jedno dobro iskustvo za njega koje će iskoristiti za dalji napredak. Sudimčeva, još uvek juniorka, ponovo je dokazala da je pravi biser srpskog badmintona. I za nju su ovi turniri vrhunska škola. Odavno je pokazala i dokazala da je vrhunski učenik, a malo je nedostajalo da iznenadi drugog nosioca u ženskom singlu. U mešovitom paru sa Doderom opet su nijanse i neiskorišćene set lopte prevagnule u korist protivnika. Tako u celokupnom utisku ostaje mali žal za boljim plasmanom svih. Međutim, mnogo više je pozitivnog što nosimo kući i nastavljamo da radimo i napredujemo, istakao je glavni trener badminton reprezentacija Srbije Milan Barbir.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!