Kultura

Matija Rajković, izložba digitalnih grafika

Izložba digitalnih grafika čiji je autor Matija Rajković biće otvorena danas. U Umetničkoj galeriji, od 20.00, otvara se izložba pod nazivom “Dekompresija”.

Izložba “Dekompresija” Matije Rajkovića predstavlja prvi celovit uvid u njegov rad u oblasti digitalne grafike u Kruševcu. Prva je posle 2004. godine, kada je izlagao slike i crteže, odmah po završetku studija. Izložba obuhvata 35 digitalnih grafika. Ukazuje ne samo na umetnikovo slobodno kretanje kroz različite medije, već i sam proces koji dotadašnja umetnička iskustva u slici i crtežu, usmerava, poslednjih godina, ka digitalnom iskazu.

Matija Rajković je rođen u Beogradu 1980. godine. Odrastao je u Kruševcu, a diplomirao na slikarskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu 2003. godine u klasi prof. Jovana Rakidžića. Postdiplomske studije završio na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2009. godine u klasi prof. Čedomira Vasića. Član je ULUS-a od 2005. i ULUK-Kruševac od 2011. (jedan od osnivača).

Od 2004. godine izlagao je na 35 samostalnih izložbi, učestvovao na brojnim grupnim, kao i likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada i priznanja. Dela su mu zastupljena u brojnim zbirkama galerija i muzeja. Predaje, u zvanju profesora, na Akademiji vaspitačko–medicinskih strukovnih studija u Kruševcu od 2010. godine. Živi i stvara na relaciji Kruševac – Beograd.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!