Dobro došli na Internet portal Kruševac   Pročitaj mi tekst! Dobro došli na Internet portal Kruševac

Matija Rajković, izložba digitalnih grafika

Izložba digitalnih grafika čiji je autor Matija Rajković biće otvorena danas. U Umetničkoj galeriji, od 20.00, otvara se izložba pod nazivom “Dekompresija”.

Izložba “Dekompresija” Matije Rajkovića predstavlja prvi celovit uvid u njegov rad u oblasti digitalne grafike u Kruševcu. Prva je posle 2004. godine, kada je izlagao slike i crteže, odmah po završetku studija. Izložba obuhvata 35 digitalnih grafika. Ukazuje ne samo na umetnikovo slobodno kretanje kroz različite medije, već i sam proces koji dotadašnja umetnička iskustva u slici i crtežu, usmerava, poslednjih godina, ka digitalnom iskazu.

Matija Rajković je rođen u Beogradu 1980. godine. Odrastao je u Kruševcu, a diplomirao na slikarskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu 2003. godine u klasi prof. Jovana Rakidžića. Postdiplomske studije završio na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2009. godine u klasi prof. Čedomira Vasića. Član je ULUS-a od 2005. i ULUK-Kruševac od 2011. (jedan od osnivača).

Od 2004. godine izlagao je na 35 samostalnih izložbi, učestvovao na brojnim grupnim, kao i likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada i priznanja. Dela su mu zastupljena u brojnim zbirkama galerija i muzeja. Predaje, u zvanju profesora, na Akademiji vaspitačko–medicinskih strukovnih studija u Kruševcu od 2010. godine. Živi i stvara na relaciji Kruševac – Beograd.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Pročitaj mi tekst!