Kultura

Jedan oktobar, a dve oktobarske izložbe

U Umetničkoj galeriji u Kruševcu u četvrtak, u 19 sati, biće otvorena tradicionalna 56. Oktobarska izložba.

Tema ovogodišnje Oktobarske izložbe je „PRESEK“, kao podsticaj za različitost u promišljanjima i medijskim realizacijama gde se PRESEK podrazumeva kao zlatni presek – sklad i mera odnosa, kao zlatni presek u umetnosti, arhitekturi, muzici, matematici, prirodi, ali i PRESEK kao stanje i na samoj likovnoj sceni, koja prevazilazi geografsku teritoriju samog grada.

Na izložbi učestvuje 28 umetnika od kojih je 5 po pozivu, sa 45 radova – crteža, slika, skulptura, instalacija, fotografija, printova i video radova.

oktobarska-izlozba

Oktobarska izložba je od ustanovljenja početkom šezdesetih godina u čast oslobođenja grada i pobede nad fašizmom, bila i deo podrške likovnoj sceni Kruševca i mesto okupljanja, podsećanja i predstavljanja umetničkog delovanja svih onih umetnika koji čine jednu šire shvaćenu kruševačku likovnu scenu i doprinose njenoj raznovrsnosti i živosti. I ove godine deo je programa Oktobarskih svečanosti grada Kruševca.

Oktobar je mesec kad se organizuje još jedna izložba likovnih radova. U legatu MIlića od Mačve, u organizaciji KCK, biće otvorena izložba likovnog kluba “Dimitrije Simić”. U istom danu i u isto vreme kada i izložba u Umetničkoj galeriji…

dimitrije_simic_plakat_2016

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!