Pažnja !

I do sad je bilo skupo, ali ovo…

Hoćete na Kopaonik? Ako, idite… Ali, od ponedeljka Nacionalni park Kopaonik naplaćuje ulaz za motorna vozila. Dakle, ulaz na planinu se ne plaća samo ako ne koristite motorna vozila da tamo stignete, ili ste službeno vozilo tipa hitna pomoć, vatrogasac, policija ili vojska.

Evo i cenovnika:

naplata-ulaska-na-kopaonik

Još jedan namet je dodat na građane Srbije. U ovom slučaju ne na sve, već samo na one koji to verovatno neće ni osetiti. Oni drugi i onako nemaju uslova da posete ovu planinu kao turisti. Ostaje problem sa ljudima koji žive u okviru zone koja se naplaćuje, jer po odluci oni nisu izuzeti od plaćanja.

Odluku možete pročitati ovde, a u njoj je najzanimljiviji onaj deo koji se odnosi na to za koje namene će se koristiti “ubrani” novac. Posebno su me dotakle uralske sove i gaćaste kukumavke. Blago njima, sad ima ko da brine…

Nisam skijaš, ali sam voleo da odem da prošetam po Kopaoniku. Retko, ali sam voleo. Ali, od sad više neću tamo da idem, jer me tamo, očigledno, ne žele. Hvala Nacionalnom parku Kopaonik na brizi za sve o čemu brinu. I na ovoj odluci.

Do sada smo na ovim stranicama povremeno objavljivali vesti o događanjima na Kopaoniku, jer su mogli biti zanimljivi za Kruševljane. To više nećemo raditi. Nema razloga da pomažemo ovakav “razvoj turizma” – zaradiće oni svakako i bez naše pomoći.

Kao i uvek, ovo je samo moje skromno razmišljanje.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!