Sport

Da li će Milano pustiti Sakića u Kruševac?

Fudbalska pijaca u Srbiji je ovih dana otvorena i vrlo aktivna. Nove trenere su dobili, između ostalih, i Partizan i Zvezda. U ovom trenutku na dobrom putu da dobije šefa struke je i kruševački Napredak. Kako mediji prenose, u opciji je trenutno nekoliko imena. Prvo se pominjao Ljubinko Drulović, a danas se čulo da je moguće, čak vrlo izvesno, i potpisivanje ugovora sa Nenadom Sakićem.

Gledano sa strane lokalne publike, nekako je najprirodnije da na klupu sedne Sakić, čovek koji je nekada igrao za Napredak i koji dobro poznaje ljude i prilike u klubu i u gradu. Takođe, u pitanju je mlad trener, ali sa iskustvom iz italijanskog “kalča” gde je radio kao pomoćnik Siniše Mihajlovića u Milanu i sa kojim je sarađivao i u reprezentaciji.

Jedini problem je što Sakić ima ugovor sa Milanom koji je aktivan sve do 1. jula. Međutim, prema njegovim rečima, očekuje se da će taj problem biti rešen, pa bi Napredak pre početka priprema imao novog trenera.

Sakić je po završetku svoje igračke karijere jedno vreme radio kao direktor FK Napredak. Od decembra 2008. je radio i kao trener (nasledio je Jovicu Škora) i u toj sezoni je Napredak osvojio četvrto mesto, a Sakić je proglašen za najboljeg trenera sezone. Kao igrač nastupao je za Župu Aleksandrovac, Napredak, Crvenu Zvezdu, Leće i Sampdoriju. Odigrao je i 6 mečeva za reprezenztaciju. Rođen je 1971., a za deset dana će proslaviti svoj 46-ti rođendan.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!