Pažnja !

Besplatna overa dokumenata za upis

Na sajtu Javnobeležničke komore Srbije stoji poziv građanima da blagovremeno obave besplatnu overu dokumenata potrebnih za upis u srednje škole i prvi upis na fakultete, čim ih budu imali na raspolaganju, sve kako bi taj posao bio završen bez prevelikih gužvi i čekanja.

Overu fotokopija svedočanstava i diploma neophodnih za upis u srednje škole, kao i za prvi upis na fakultet, javni beležnici obavljaju besplatno u sve 224 kancelarije širom Srbije, tokom radnog vremena. Što se tiče radnog vremena, javnobeležničke kancelarija rade ili od 09.00 do 17.00  svakog radnog dana, ili od 07.30 do 15.30 sati, u zavisnosti od potreba lokalne sredine. Radno vreme je istaknuto na svakoj kancelariji, a može se izlistati i na sajtu Javnobeležničke komore Srbije.

Javni beležnici ne naplaćuju ni overu dokumenata za potrebe konkursa za prijem u ustanove učeničkog i studentskog standarda. Isto važi i za potrebe konkursa za korišćenje učeničkih i studentskih stipendija i kredita. Pored overe ovih dokumenata, kod javnih beležnika besplatno se obavljaju i overe neophodne za upis u predškolske ustanove, kao i za upis u osnovnu školu.

Overu potpisa i prepisa ili fotokopija u Srbiji od marta 2017. godine rade isključivo javni beležnici, osim u mestima gde javnih beležnika još nema. U ovom trenutku, nisu imenovani još javni beležnici za područja tri osnovna suda – Dimitrovgrad, Majdanpek i Sjenica. U tim mestima, overa se i dalje može obaviti u sudovima, kao i u lokalnim organima uprave.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!