Društvo

Akademija lokalnih medija upisuje do 17-og

Ukoliko ste novinar, urednik, ili student novinarstva i srodnih smerova, i želite da unapredite svoja znanja i veštine u radu sa visoko kvalifikovanim i iskusnim ekspertima Akademija za razvoj lokalnih medija (ALMA) je idealna prilika za Vas.

Rok za prijavu na konkurs je 17. oktobar. Zbog toga što su radionice kombinovane mogućnost da učestvuju imaju zainteresovani iz čitave Srbije.

Akademija je namenjena novinarima i studentima, kao i građanima koji se bave aktivizmom. Cilj je da kroz razvoj veština osnaži polaznike da izveštavaju na profesionalan i etičan način, prateći aktuelne trendove u novinarstvu.

Polaznici će imati priliku da kroz praktične zadatke u radu sa medijskim ekspertima nauče nauče kako da dođu do informacija i da o njima izveštavaju. Neke od oblasti koje će se obrađivati na Akademiji su medijsko pravo, istraživačko novinarstvo, televizijsko novinarstvo, video – produkcija i MOJO, fotografija, podkast, onlajn novinarstvo i društvene mreže…

Predavanja će se održavati hibridno, pa će ih polaznici pratiti ili uživo u prostorijama Media i reform centra Niš ili putem onlajn platforme. Prilikom organizovanja predavanja uživo biće poštovane sve propisane epidemiološke mere – držanje distance i maske su obavezne.

Akademija će trajati dva semestra. Tokom njih će biti organizovano po 6 modula, a svaki od njih biće raspoređen u dva vikenda. Tokom svakog modula polaznici će imati praktične zadatke u čijoj izradi će imati podršku mentora-predavača i redakcije mediareform.rs.

Učešće na Akademiji je besplatno za sve odabrane polaznike. Svi zainteresovani se mogu prijaviti slanjem kratke biografije i motivacionog pisma na adresu info@mirc.rs do 17. oktobra.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!