Obrazovanje

Sretenjski raspust će trajati devet dana

Sretenjski raspust će trajati devet dana. Prema odluci ministra Branka Ružića izmenjen je Kalendar obrazovno – vaspitnog rada za osnovne i srednje škole. Na osnovu te izmene će neradni dani za učenike biti i 17. i 18. februar.

Zbog Dana državnosti, koji se praznuje na Sretenje, đaci već imaju dva neradna dana 15. i 16. februar. Pošto su to utorak i sreda, školskim kalendarom je ranije predviđeno da im se doda i ponedeljak 14. februar, a sada je odmor produžen i na četvrtak i petak.

Po tom planu, učenici će biti slobodni od subote 12. februara, a u klupe će se vratiti u ponedeljak 21. februara.

Tako će se, sa dva vikenda, dobiti devet neradnih dana. Očekuje se da če to biti od pomoći u saniranju epidemiološke situacije koja je u ovom trenutku zabrinjavajuća.

Zbog trodnevnog produžetka jesenjeg raspusta u prvom polugodištu, kao i zbog ove odluke, škole su u obavezi da do kraja školske godine nadoknade dva radna dana. Zbog toga će školska godina biti produžena za tri dana. Umesto do 21. juna trajaće do petka, 24. juna 2022. godine. Takođe, biće pomereno i održavanje završnog ispita za učenike osmog razreda. Taj ispit će biti održan 27, 28. i 29. juna 2022. godine.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!