Društvo

“SRBIJA PROTIV NASILJA”: “Nećemo da menjamo samo vlast već sistem!”

U Kruševcu je sinoć održan  još jedan protest “Srbija protiv nasilja” na kojem je učestvovalo oko 200 građana i građanki.

Kruševac još jednom pokazuje da, uprkos možda svojim malim snagama, imamo jaku i snažnu volju, da znamo kako treba i kako želimo da izgleda Srbija“ kazala je nastavnica srpskog jezika  Dušanka Milosavljević.

Milosavljevićeva je podsetila da je ovih dana vladajuća većina donela Zakon o planiranju i izgradnji koji može da ima katastrofalne posledice po građane Srbije.

Na brzinu se, neustavno, potpisuje Zakon o planiranju i izgradnji, koji treba Srbiju da pretvori u koloniju, u zemlju jeftine radne snage, velikih bogataša i velike sirotinje. Mi kao građani to ne dozvoljavamo. Ovo nije samo protest opozicije, ovo je protest svih nas, na kome nećemo da menjamo samo vlast, već želimo da menjamo sebe, želimo da menjamo sistem”, istakla je Milosavljevićeva.

Nakon govora Dušanke Milosavljević prisutni su krenuli u šetnju uobičajenom rutom, oko Spomenika kosovskim junacima pa do trga Kosturnica i nazad do Trga glumaca.

Građani su nosili transparente sa natpisima: „Uvek čovek nikad bot“, „Sila Boga ne moli, al Bog silu ne voli“, „Danas vezir, sutra – rezil“, „Narod pita ko su ljudi u fantomkama“, „Feministkinje protiv nasilja“.

Novo okupljanje je zakazano za naredni četvrtak.

Izvor: krusevacpress.com

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!