Društvo

Niz poskupljenja pred Kruševljanima

Život je čudo, a poskupljenja svakodnevica… Izbori su prošli i sada su svi obziri potpuno zaboravljeni (kao i obećanja). Tako su, u roku od samo nekoliko dana, Kruševljani dobili komunalne račune sa novim, naravno višim, cenama.

Od ovog meseca “čarapanima” stižu računi za grejanje uvećani za 19 posto. Ovo poskupljenje se odnosi na one korisnike usluga JKP “Gradska toplana” koji nisu plaćali grejanje po utrošenoj toplotnoj energiji, već po kvadratu grejne površine.

Više cene su se pojavile i na računima koje građanima deli JKP “Vodovod – Kruševac”. Pogon za prečišćavanje otpadnih voda radi punim kapacitetom, a građani će za tu vrstu usluge plaćati 18,6 dinara po kubnom metru plus PDV. To znači da će za deset kubika plaćati oko 205 dinara. Ovo je odluka koja je naišla na vrlo ozbiljno protivljenje građana na društvenim mrežama. Što, naravno, ne menja stanje na računima.

U najskorije vreme se može očekivati i povećanje cene prevoza u gradskom i prigradskom saobraćaju. Iz “Jugoprevoza” su još 10. novembra uputili zahtev Gradskom veću i gradonačelnici Jasmini Palurović za davanje saglasnosti za korekciju cena od 21%. Prema njihovom predlogu cena karte kretala bi se u rasponu od 55 do 145 dinara. Sadašnje karte od 50, 65 i 70 dinara ubuduće bi bile 60, 80 i 90 dinara.

Ovo je niz poskupljenja koje naše sugrađane očekuje “na lokalu”. A biće još davanja. Jer, uvedena je naplata nekih kategorija poreza na imoinu koje do sada nisu postojale. Takođe, i neke od drugih usluga i roba će imati povećane cene. Kada se u obzir uzmu prihodi Kruševljana koje statistika već godinama svrstava među tri najgora proseka u Srbiji, stanje je još “crnje”.

Zaključak može biti samo jedan: zima će biti duga, mračna i hladna.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!