Dobro došli na Internet portal Kruševac   Pročitaj mi tekst! Dobro došli na Internet portal Kruševac

Najbolji momenat za nabavku ogreva

Tačno je da je leto tek počelo. Ipak, dosta naših sugrađane već sada razmišlja o nabavci ogreva za narednu zimu. Srpski domaćini, tradicionalno, ovaj problem rešavaju na vreme.

Cene uglja su najčešće iste kao i tokom grejne sezone, ali kubik drva u letnjem periodu nabavlja se i do 15% jeftinije. Stovarišta u našem kraju su dobro su snabdevena i pored toga što smo daleko od grejne sezone. I pored toga ima dosta i kupaca koji tragaju za ogrevom. Kupuje se unapred i na rate, da bi do zime bio otplaćen veći deo ceha. A iznos nije mali. Za grejanje kuće od stotinak kvadrata za ugalj je potrebno je oko sto hiljada dinara za sezonu, a nekima i više.

Na stovarištima objašnjavaju da cene uglja neće biti niže ako kupujete u leto. Cene uglja zavise od rudničkih cena i nisu povezane sa godišnjim dobom. Ali, imaćete pogodnosti: kupovinu na nekoliko rata i kvalitetniji ugalj. Tona “Kostalca” ili “Kolubare”, ovih dana, košta oko 10.500 dinara. “Kovin” košta 12.400, a “Vreoci” 15.500 dinara po toni.

Cena kubnog metra drva varira u zavisnosti od ponude i potražnje. Sada je ova vrsta ogreva, kod nekih prodavaca, i do 1000 dinara jeftinija nego u jeku sezone. Trenutna ponuda ogrevnog drveta nije velika i kubni metar košta oko 4.500 dinara. Usluga sečenja se dodatno naplaćuje, oko 500 dinara po metru.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Pročitaj mi tekst!