Pažnja !

Najbolji momenat za nabavku ogreva

Tačno je da je leto tek počelo. Ipak, dosta naših sugrađane već sada razmišlja o nabavci ogreva za narednu zimu. Srpski domaćini, tradicionalno, ovaj problem rešavaju na vreme.

Cene uglja su najčešće iste kao i tokom grejne sezone, ali kubik drva u letnjem periodu nabavlja se i do 15% jeftinije. Stovarišta u našem kraju su dobro su snabdevena i pored toga što smo daleko od grejne sezone. I pored toga ima dosta i kupaca koji tragaju za ogrevom. Kupuje se unapred i na rate, da bi do zime bio otplaćen veći deo ceha. A iznos nije mali. Za grejanje kuće od stotinak kvadrata za ugalj je potrebno je oko sto hiljada dinara za sezonu, a nekima i više.

Na stovarištima objašnjavaju da cene uglja neće biti niže ako kupujete u leto. Cene uglja zavise od rudničkih cena i nisu povezane sa godišnjim dobom. Ali, imaćete pogodnosti: kupovinu na nekoliko rata i kvalitetniji ugalj. Tona “Kostalca” ili “Kolubare”, ovih dana, košta oko 10.500 dinara. “Kovin” košta 12.400, a “Vreoci” 15.500 dinara po toni.

Cena kubnog metra drva varira u zavisnosti od ponude i potražnje. Sada je ova vrsta ogreva, kod nekih prodavaca, i do 1000 dinara jeftinija nego u jeku sezone. Trenutna ponuda ogrevnog drveta nije velika i kubni metar košta oko 4.500 dinara. Usluga sečenja se dodatno naplaćuje, oko 500 dinara po metru.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!