Digitalna “Nacionalna klasa” u Kulturnom centru Kruševac

Digitalna verzija filma “Nacionalna klasa” biće prikazana u četvrtak 25. oktobra u Kulturnom centru Kruševac, u 21.00. Jedan od najpopularnijih srpskih filmova je digitalizovan u okviru projekta Vip kinoteka. Takođe, film je i digitalno restauriran.

Jugoslovenski klasik iz 1979. godine, snimljen je u režiji Gorana Markovića i u produkciji Centar filma. Okosnicu priče čini glavni junak Flojd, vozač Nacionalne klase, koga tumači Dragan Nikolić. Nezaboravne uloge u ovom filmu su ostvarali i Bogdan Diklić, Gorica Popović, Aleksandar Berček, Voja Brajović, Bora Todorović, Rade Marković, Irfan Mensur i mnogi drugi.

Projekat “Vip Kinoteka” je nastao u saradnji kompanije Vip mobile i Jugoslovenske kinoteke. Ima za cilj da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. Ovaj projekat trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja. Dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa je otpočeo ovim projektom.

Podelite sa prijateljima: Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content