Društvo

Apotekari odložili, a Toplana održala štrajk upozorenja

Radnici Zdravstvene ustanove Apoteka – Kruševac juče nisu protestovali, iako je to bilo ranije najavljeno. Posle pregovora sa gradskim vlastima protest je odložen. Dug koji ima ova firma trenutno se oko cifre od 330 miliona dinara, dok njenih 150 radnika plate nije primilo šest meseci. Uz sve to, apoteke AU Kruševac koje su radile u selima oko Kruševca su zatvorene.

Iz Sindikata AU Kruševac kažu da su na sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarali o zakonskim mogućnostima za prevazilaženje problema. Zaposleni insistiraju da budu rešavani njihovi egzistencijalni problemi. Ono što se dešava u Apotekarskoj ustanovi biće predmet razmatranja sednice Gradskog veća. To je bio osnovni razlog za odlaganje protesta.

Na drugoj strani, prema informaciji sa Facebook-a, juče je održan štrajk upozorenja u JKP Gradska toplana. Za sada nema detaljnijih informacija o razlozima za ovaj štrajk i o tome šta se dešava u još jednom od kruševačkih javnih preduzeća, ali ćemo se potruditi da vas o svemu informišemo na vreme.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!