Kultura

AKC “Gnezdo” slavi peti rođendan i poziva…

Poštovani,
sa ogromnim zadovoljstvom Vas pozivamo na proslavu petog rođendana Alternativnog kulturnog centra “Gnezdo” u Bivolju. Pridružite nam se i dođite da se družimo uz neverovatan i besplatan program koji smo spremili tim povodom.
?10.11. u 19h predstava “Marija Ručara” / Hleb teatar / Bg
Pogledajte scensku interpretaciju zaboravljenog i zabranjivanog dela srpskih nadrealističkih pesnika Dušana Matića i Aleksandra Vuča nastalog tridesetih godina XX veka. Reč je o poemi „Marija Ručara“ koja se bavi radničkim temama u pravom smislu te reči. Danas, scenska interpretacija poeme, predstava „Hleb teatra“ pravi vezu između položaja radnica tridesetih godina 20. veka i radnica današnjice, okruženih neoliberalnim kapitalizmom i njegovim modifikacijama. Režiju i dramaturgiju predstave je uradila Sanja Krsmanović Tasić a u predstavi igraju: Marta Keler, Jugoslav Hadžić, Danilo Karapandža i Sanja Krsmanović Tasić. Predstava je deo festivala “Na sopstveni pogon” , Ascocijacije NKSS, koji gostuje u okviru rođendana Gnezda.
? 10.11. u 20h projekcija filma “Paprika” (japanski animirani film iz 2006. god.) po izboru Taiyaki anime kluba mladih.
? 11. 11. u 18h predstava INDIGO udruženja CEKOM iz Zrenjanina.
Predstava je nastala primenom kreativnog dramskog procesa i autorsko je delo u koprodukciji Kreativnog centra CEKOM, Kulturkick-a i Kulturnog centra Zrenjanina. Priča koja nas vodi kroz predstavu govori o detetu, a to dete smo svi mi, koje se teško uklapa u sistemski „ram“ i društveno prihvatljive norme ponašanja. Nadovezano na glavnu liniju priče, kroz predstavu se provlače i lični materijali učesnika kao individualni pečat i potreba za prebacivanjem problema sa plana fikcije na realan život. Igra mladih glumaca, svetla, animacije, muzike, ali i jakih karakternih likova pomeriće nas iz zone komfora i motivisati da razmislimo o konkretnim problemima kojima se INDIGO bavi. Predstava je deo festivala “Na sopstveni pogon” , Ascocijacije NKSS, koji gostuje u okviru rođendana Gnezda.
? 11.11. u 19h otvaranje izložbe fotografija ODRASTANJE, mlade autorke Aleksandre Veljković.
Odrastanje kao trenutak ili večnost. Pri posmatranju izgubljenog i zbunjenog čoveka koji pokušava da se ugura u kalupe društva, rađa se emocija koja budi tematiku izložbe. Odabir nostalgičnih i naivnih predstava iz detinjstva poredi se simbolički sa predmetima iz doba adolescencije koji predstavljaju naše zavisti i poroke, koji nam se nameću kako starimo.
?12.11. u 17h SCENSKI KOKTEL GLUMAČKIH VEŽBI. Učesnici i učesnice radionica glume, koje vodi kruševačka glumica Jovana Đorić, predstaviće nam svoj dosadašnji rad.
?12.11. u 18h tribina POLOŽAJ UMETNICA I RADNICA U KULTURI I ZNAČAJ POVEZIVANJA NEZAVISNE SCENE, moderira Andrijana Kocić iz Alternativnog centra za devojke, učesnice: Marija Ćirić (slikarka, samostalna umetnica i članica ULUS-a), Jovana Đorić (glumica, honorarna saradnica Kruševačkog pozorišta), Kaća Dimitrijević (multimedijalna autorka, samostalna umetnica, menadžerka u kulturi), Olja Nikolić (radnica u kulturi, članica KC Magacin iz Beograda).
?12.11. u 20h TEAR THE ROOF UP rođendanska žurka, ulaz je na donacije.
Nadamo se da dolazite!
Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!