Vibova nagrada pripala Kostadinovu

Još od 1995. godine dnevni list Politika dodeljuje “Vibovu nagradu” za najboljeg mladog afosrističara. Ona se dodeljuje u znaksećanja na čuvenog i velikog Vladimira Bulatovića Viba, a ovogodišnji laureat je Kruševljanin Bratislav Kostadinov.

Ovo su aforizmi koji su mu doneli priznanje: „Droga izaziva zavisnost. Samo na Kosovu nezavisnost”; „Stajali smo na tankom ledu, a onda nas je obasjalo sunce”; „Političari imaju lepljive prste. Upala im sekira u med.”

Odluku o nagradi doneo je, jednoglasno, tročlani žiri koji su sačinjavali književnik Aleksandar Čotrić, predsednik Sekcije satiričara Udruženja književnika Srbije Dragutin Minić Karlo i urednik „Politike” Petar Mićković.

Bratislav Kostadinov je rođen 1975. u Kruševcu 1975. godine. Diplomirao je na ekonomiju u Nišu i do sada je objavio je knjigu aforizama „Voštena inteligencija” 2015. godine. Dobijao je nagrade na Satiričnoj pozornici u Paraćinu i Festivalu humora i satire u Delčevu, u Makedoniji.

0
Podelite sa prijateljima: Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Postavi komentar

Budi prvi sa svojim komentarom!

Obaveštenje o
avatar