Ekologija

Tona otpada izvučena iz jezera

Proteklog vikenda održana je tradicionalna, četvrta po redu, akcija čišćenja jezera Ćelije koju je organizovala kompanija Henkel.

Grad Kruševac, sa svojom okolinom, od posebnog je značaja za kompaniju Henkel Srbija imajući u vidu da se baš u ovom gradu nalazi vodeća fabrika ove kompanije, kao i regionalni logistički centar. Uzimajući u obzir sve pomenuto, ali i činjenicu da je Henkel posvećen održivom poslovanju i zaštiti životne sredine, kako globalno, tako i lokalno, jasno je zašto akcija čišćenja jezera Ćelije, koja je realizovana proteklog vikenda ima poseban značaj za kompaniju”, ističu u Henkelu Srbija.

Sada već tradicionalno, četvrtu godinu zaredom, očišćeno je ovo vodeno bogatstvo Kruševca i tom prilikom izvučeno je oko 1000 kg otpada. Čišćenju jezera Ćelije priključili su se i zaposleni kompanije Henkel.

Jezero Ćelije od posebnog je značaja za našu kompaniju, te akcija njegovog čišćenja zauzima posebno mesto u našim srcima. Ali, pre svega želim da istaknem da smo svi u kompaniji veoma ponosni na projekat ,Volim reku, a ti?’ kojim podižemo svest o značaju očuvanja prirode. Posebno nam je drago što smo u ovom projektu naišli na idealnog partnera, Savez organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije, sa kojim delimo iste vrednosti, te imamo odličnu višegodišnju saradnju“, izjavila je direktorka marketinga kompanije Henkel Milica Šljivančanin.

FOTO: Henkel Srbija

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!