AleksandrovacKultura

Promocija filma “Zarobljeno vreme”

„Zarobljeno vreme“ je dokumentarni film reditelja Milana Nikodijevića. Film govori o počecima i razvoju rokenrola u SFRJ kroz iskustvo i sećanje novinara i rok kritičara Petra Pece Popovića. U filmu Popović putuje kroz šest postjugoslovenskih država. U Beogradu, Kragujevcu, Sarajevu, Skoplju, Herceg Novom, Zagrebu i Ljubljani razgovara sa svojim prijateljima, rok muzičarima iz nekadašnje zajedničke zemlje. Govore o značaju jugoslovenskog roka i njegovoj ulozi u odrastanju tadašnjih generacija.

Ko su sagovornici

Popovićevi sagovornici su Goran Bregović, Srđan Gojković Gile, Jura Stublić, Vlatko Stefanovski, Josipa Lisac, Momčilo Bajagić Bajaga, Janez Bončina, Siniša Škarica… U izjavi FoNetu Popović je rekao da je film snimljen kao „road movie“ u trajanju od 105 minuta. Prvobitna ideja je bila da se napravi televizijska serija u šest nastavaka o rok muzičarima sa kojima je on sarađivao i stasavao.

“Ogrešili smo strašno dušu što film ne može da traje pet sati, pa da ubacimo svih 112 sagovornika”, dodao je Popović.

Film „Zarobljeno vreme“ je prvi put prikazan na festivalu Svetskog muzičkog filma u Šibeniku i na toj manifestaciji je i nagrađen.

U subotu, 2. juna, Vinska kuća Spasić iz Tržca kod Aleksandrovca u svom prostoru organizuje promociju filma. Početak je zakazan za 20 časova. To je i dobra prilika da se, uz film i njegove autore, uživa u odličnim vinima ove vinarije. Rezervacije na 0642437422.

Trailer koji najavljuje film:

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!