Bratislav Gašić

Bratislav GašićBratislav Gašić je rođen 1967. godine u Kruševcu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju smer tehničar za visokogradnju. Ekonomski fakultet je završio u Nišu.

Više od 20 godina vodi privatno preduzeće ”Santos”, u čijem sastavu funkcioniše Televizija ”Plus” i ”Santos” proizvodnja čaja, nat proizvoda i kafe. Pored toga bavi se i prometom derivata i vlasnik je dve velike benzinske pumpe. Bio je suvlasnik “Grand kafe”, jednog od najvećih srpskih proizvodnih brendova.

Istaknuti je sportski radnik. Vodio je ženski odbojkaški klub ”Kruševac Santos” do Prve B lige, a četiri godine je bio uspešan direktor fudbalske škole ”Napredak”.

Bratislav Gašić – politička karijera

Izabran je za potpredsednika SNS-a u septembru 2012. godine, a pored toga je i predsednik SNS-a rasinskog okruga. U junu 2012. godine izabran je za gradonačelnika Kruševca. Poznat je po izjavama da će se kada SNS dođe na vlast u Kruševcu boriti za građane tog grada, “a ne za Beograd i da se dodvorimo njima”. Tu izjavu drži i na svom Fejsbuk profilu.

Pored toga na ovoj društvenoj mreži saznajemo i da mu su omiljeni filmovi Kum 1, 2 i 3, a omiljena knjiga Crni Đavo, crveni rep 1 i 2 od Brane Crnčevića.

U javnosti je poznat po tome što je važio za najozbiljnijeg kandidata za nasledika Aleksandra Vučića na mestu ministra odbrane. Poznat je i po tome što pozvao Vuka Jeremića, koji je isključen iz Demokratske stranke, da se priključi timu Aleksandra Vučića.

Na predlog glavnog odbora SNS aprila 2014. godine imenovan je za ministra odbrane. Na spekulacije da nije služio vojni rok odgovorio je: “Pitali su me i da li sam služio vojni rok. Jesam, 1986. u Beloj Crkvi i Bačkoj Topoli. Bio sam jako dobar vojnik, vozač.”

Posle smene sa mesta ministra, zbog verbalnog gafa prema novinarki i pritiska javnosti koji je usledio, jedan period je bio bez funkcije. Potom postavljen za direktora BIA.

Nadimak mu je Bata Santos. Oženjen je i ima tri sina. Govori grčki i engleski jezik.

Izvor: http://www.istinomer.rs/akter/bratislav-gasic/

Skip to content Click to listen highlighted text!