Varvarin

Ministarstvo finansira vodosnabdevanje Bačine

Juče je Varvarin potpisao ugovor sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave ugovor o raspodeli sredstava budžetskog Fonda programa lokalne samouprave. Sredstva u visini od 9 miliona dinara opredeljenja su za nastavak izgradnje sistema vodosnabdevanja naseljenog mesta Bačina.

Varvarin je ovaj novac dobio iz Fonda za lokal. U okviru njega je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave izdvojilo 320 miliona dinara za 59 lokalnih samouprava. Fond za lokal je namenjen za konkretnu pomoć opštinama i gradovima da realizuju projekte od velikog značaja.

O Fondu

Fond je na raspolaganju imao 320 miliona dinara, a prijavljen je čak 171 projekat u vrednosti od preko 2 milijarde dinara. Ove vrednosti samo pokazuju koliko je ovaj Fond nedovoljan da namiri mnogobrojne potrebe lokalnih samouprava. U ovoj godini raspodela sredstava je bial ovakva:

– 33 lokalne samouprave dobiće više od 262 miliona dinara. Namena je za infrastrukturne radove na vrtićima, školama, objektima kulture, sporta i javne uprave, komunalnoj infrastrukturi, javnim parkovima i rasveti.
– 18 opština i gradova dobiće više od 48 miliona dinara za nabavku savremenih informacionih tehnologija za uvođenje e-Uprave i bolje pružanje usluga građanima i privredi
– sa više od 10 miliona dinara biće podržano osam lokalnih samouprava. Namena je u organizaciji kulturnih, sportskih i turističkih manifestacija.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!