Pažnja !

Geometri najavili štrajk

Geometri i ostali zaposleni u Republčkom geodetskom zavodu (RGZ) najavili su štrajk. Iz reprezentativnih sindikata su saopštili da će u sredu, 12. decembra ujutro, stupiti u štrajk. On će biti organizovan u svim organizacionim jedinicama, pa tako i u Kruševcu. Razlog je ugrožen materijalni položaj i diskriminacije u odnosu na druge zaposlene u javnoj upravi.

Saopštenje potpisuju Jedinstvena organizacija sindikata i Sindikat “Nezavisnost”. U njemu stoji da će u vreme štrajka doći do zastoja u sprovođenju redovnih aktivnosti katastara. Sindikalci kažu da je protest usmeren na “očuvanje funkcionalnosti i efikasnosti RGZ-a i katastara”.

“(Očuvanje funkcionalnosti) u uslovima restrikcije i materijalnog ugrožavanja zaposlenih nije moguće. U periodu od 2014. godine i uvođenja mera štednje, primanja zaposlenih u RGZ… Pored toga raspisan je i konkurs za popunu 450 radnih mesta, a da u budžetu nisu planirana sredstva za plate novozaposlenih. Zakonom o ozakonjenju se više puta povećava obim posla zbog legalizacije milion i po objekata, a novim propisima utvrdjuju se sve veće obaveze i poslova iz delatnosti RGZ-a“, stoji u saopštenju.

Geometri tvrde i da su Vlada Srbije i nadležna ministarstva ostali gluvi na sve inicijative i predloge za rešavanje problema kroz sistemske zakone. Oni se nadaju da će institucije u razumnom roku prihvatiti njihove zahteve.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!