Društvo

“Evropski dnevnik” raspisan i ove godine

“Evropski dnevnik” je konkurs koji je, nakon uspešno završenog konkursa u prethodnoj školskoj godini raspisan i ove. U okviru “Evropskog dnevnika”, Delegacija Evropske unije (EU) u Republici Srbiji uputila je poziv srednjoškolcima. Oni treba da se prijave na novi nagradni konkurs sa kreativnim i inovativnim radovima.

Publikacija “Evropski dnevnik 2018/2019” ima za cilj olakšano informisanje o Evropskoj uniji, njenim vrednostima i mogućnostima koje pruža mladima. Neke od tema koje su obuhvaćene publikacijom jesu odnos Srbije i EU, dalji nastavak obrazovanja u EU, preduzetništvo, prava i odgovornosti, održivi razvoj, kao i zdravlje i bezbednost građana i građanki. Ovaj informativni vodič osim učenicima i učenicama namenjen je i profesorima i profesorkama kao pomoćno nastavno sredstvo.

Učešće na konkursu podrazumeva dve vrste radova i četiri kategorije:

KATEGORIJE

1. Literarni radovi (pesme, priče, vest, članak);

2. Likovni radovi;

3. Foto reportaže ili foto-radovi;

4. Multimedijalne forme (audio i video radovi dužine do 5 minuta, strip, prezentacije, internet stranice, aplikacije, igrice, audio i video animacije ili kombinacije dve ili više od navedenih formi).

VRSTA RADOVA

1. Individualni radovi;

2. Grupni radovi.

Individualni radovi se podnose u kategorijama: literarni, likovni radovi i foto reportaže i foto-radovi, dok se grupni radovi podnose isključivo u kategoriji multimedijalne forme.

Nagrade su vrlo zanimljive i atraktivne. Ukupno će biti nagrađeno 12 radova, a u slučaju nedovoljnog broja radova u jednoj kategoriji, Delegacija EU u Srbiji zadržava pravo da dodeli više nagrada u drugoj kategoriji. Pobednici će imati jedinstvenu priliku da u maju mesecu krenu na sedmodnevno putovanje u jednu ili više zemalja EU, dok će mentori pobedničkih timova (jedan mentor po učeniku/timu) takođe putovati zajedno sa učenicima.

Rok za dostavljanje radova je 21. februar 2019. godine do 15:00 časova. Više informacija o samom konkursu i načinu prijavljivanja zainteresovani mogu pronaći na sajtu: www.evropskidnevnik.rs.

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!