BrusIz okruga

Brusjani oglasili javni uvid u PDR za dve mini elektrane

Bruska opština je na svom sajtu oglasila Javni uvid u Plan detaljne regulacije koji se odnosi na izgradnju dve branske MHE na Rasini. One su planirane za izgradnju u Razbojni. Tema je zanimljiva, jer je sa ranije planiranim mini elektranama bilo ozbiljnih problema i protesta građana.

Kao nosilac izrade ovog plana, opštinska uprava opštine Brus, u trajanju od 30 dana, organizuje od 08. juna 2018. godine do 07. jula 2018. godine ovaj uvid. Cilj je upoznavanje javnosti sa opštim ciljevima i svrhom izrade plana, mogućim rešenjima za razvoj prostorne celine, kao i efektima planiranja. Javna prezentacija materijala plana, održaće se 22. juna 2018. godine u 12:00 časova u zgradi Opštinske uprave opštine Brus, u sali za sastanke.

Iz opštine Brus pozivaju organe, organizacije i javna preduzeća koji su ovlašćeni da utvrđuju uslove za zaštitu i uređenje prostora i izgradnju objekata, da daju mišljenje u pogledu uslova i neophodnog obima.

Pravna i fizička lica mogu dostaviti primedbe i sugestije u pisanoj formi nosiocu izrade plana tj. Opštinskoj upravi opštine Brus, Odseku za urbanizam i građevinarstvo, ulica Kralja Petra I, broj 120, u toku trajanja javnog uvida, zaključno sa 10. julom 2018. godine. Primedbe i sugestije pravnih i fizičkih lica koje evidentira nosilac izrade Plana mogu uticati na planska rešenja.

Javna sednica Komisije za planove održaće se 16. jula 2018. godine sa početkom u 12:00 časova u zgradi Opštinske uprave opštine Brus, u sali za sastanke.

Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju branske mini-hidroelektrane na reci Rasini, lokacija Razbojna, opština Brus, broj 350-109/2017-I, usvojena je na sednici SO Brus 09. juna 2017. godine.

Kompletnu dokumentaciju MHE „Razbojna“ možete preuzeti OVDE

Kompletnu dokumentaciju MHE „ZONA“ možete preuzeti OVDE

Subscribe
Obaveštenje o
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!