Društvo

Protestni skup zakazan za petak uveče

Protestni skup koji je zakazao Savez za Srbiju biće održan u petak uveče. Prethodno će biti organizovana tribina, a potom sledi i protestna šetnja ulicama Kruševca. Predstavnici stranaka koje čine SZS u Kruševcu najavili su da će tribina biti održana u petak. Vreme i mesto: u 19.00, u Beloj sali Kulturnog centra.

Očekujemo učešće lidera svih stranaka koje čine Savez za Srbiju, ali i predstavnika Demokratske stranke Srbije, Socijaldemokratske stranke i drugih organizacija. Očekujemo da se oni obrate građanima kao i glumci, univerzitetski profesori i drugi predstavnici javnog života. Nakon toga biće organizovana protestna šetnja kojom ćemo pokazati da se Kruševac ne plaši onih koji imaju bolji snajper, dužu štanglu i veće mišiće. Pozivamo sve građane da dođu na ovaj skup. Jer, to nije političko već civilizacijsko pitanje – da li neko ima pravo na kritičko mišljenje”, kazao je Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke najavljujući skup.

Povod

Skup Saveza za Srbiju se organizuje u znak protesta zbog napada na Borka Stefanovića, predsednika Levice Srbije, Bobana Jovanovića, člana ove stranke i pripadnika policije. Napad se dogodio prošlog petka ispred prostorija Mesne zajednice “Rasadnik”.

Stefanović je u napadu zadobio ozbiljne povrede u predelu vrata i glave. Bobanu Jovanoviću su izbijena dva zuba i jedan raskliman.

Političko nasilje u Kruševcu nije nikakva novina. Pred lokalne izbore 2016. godine napadnuti su i prebijeni aktivisti Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Srpske radikalne stranke. Počionici su poznati i uredno prijavljeni policiji, ali prijave stoje u nekoj fioci u tužilaštvu. Borko Stefanović nije bio planiran kao učesnik tribine u Rasadniku. Susret nasilnika sa njim nije bio slučajan, već je to organizovani pokušaj ubistva lidera opozicione stranke”, kaže Ivan Mandić iz Levice Srbije.

Srđan Milivojević tvrdi da Kruševljani strahuju za svoju bezbednost.

U anketi koja je nedavno rađena čak 86% građana Kruševca je reklo da se ne oseća bezbedno i da strahuje. Policija može da radi toliko koliko joj vlast daje mogućnosti. Kruševac ne silazi sa stranica crne hronike. Zato niko ovde neće da dođe da investira, iako se stvara lažna slika blagostanja. Podsetio bih da je za mandata demokratskih stranaka u našem gradu, od 2000. do 2012. godine, u Kruševcu razbijeno nekoliko kriminalnih klanova a njihovi pripadnici osuđeni i stavljeni tamo gde im je mesto. Nakon 2012. godine imamo talas kriminala i brojna nerešena ubistva u našem gradu“, dodao je Milivojević.

Foto: Kruševac PRESS

Subscribe
Obaveštenje o
guest
1 Komentar
najstarije
najnovije najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Skip to content Click to listen highlighted text!