Roboti stigli u Donji Ribnik

U okviru programa “Bitka za znanje” i akcije “KODigranje” do sada je obuhvaćeno mnogo učenika i nastavnika iz ukupno 401 škole, a u poslednjem koraku uključeno je 56 osnovnih škola u Srbiji. To znači da su sve te škole dobile po pet mBot robota koji služe za učenje osnova programiranja, kao i da su nastavnici iz tih škola prošli obuku za koršćenje robota u nastavi.

U poslednjem ciklusu obezbeđeno je još 50 robota za deset škola koje se nalaze u manjim mestima u Srbiji. Setovi od po pet robota, edukativnih alata, koji služe za učenje programiranja i kodiranja donirani su i OŠ “Kneginja Milica” iz Donjeg Ribnika.

Obuke za nastavnike, organizovane su u većim gradovima, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Požarevcu i Beogradu, ali i elektronski za nastavnike koji su nisu bili u mogućnosti da prisustvuju. Na predavanjima, svi nastavnici naučili su kako da sastave robota, povežu, pokrenu i isprogramiraju. Poseban akcenat stavljen je i na kreativne ideje koje mogu pomoći nastavnicima da zainteresuju što veći broj učenika, a posebno devojčica da se bave programiranjem.

Donator je kompanije Vip mobile, a više infomacija o programu dostupno je na sajtu bitkazaznanje.rs.

0
Podelite sa prijateljima: Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Postavi komentar

avatar
  Subscribe  
Obaveštenje o