Pocetak
 Galerija
 Downloads
 Links
 FaQ
 Forum
 Search
 Besplatni mali oglasi
 Kontakt
     037info.net@Twitter
037info.net@Facebook
Internet portal Kruševac - 037info.net - vesti, sport, kultura, prognoza, oglasi, galerija, igrice, linkovi

Više o vremenskim prilikama u Kruševcu
Tri visoke škole u Rasinskom okrugu moraće da isprave nedostatke
Obrazovanje
NEMAJU DOVOLJNO STRUĆNIH KADROVA - Od četiri visoke škole strukovnih studija, koliko radi u Rasinskom okrugu, samo jedna je dobila kompletno uverenje o akreditaciji od republičke Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta. Tri visoke škole iz Kruševca i Trstenika dobile su upozorenja da isprave nedostatke kako bi mogle da upisuju studente za narednu školsku godinu.

Visoka škola strukovnih studija za vaspitače iz Kruševca dobila je akt upozorenja za sva tri smera osnovnih studija na koje upisuje studente.

- Još uvek ne znamo tačno o čemu se radi. Direktorka je otputovala u Beograd kako bi dobila preciznije informacije. Pretpostavljamo da je problem u tome što u nastavnom kadru nismo imali dovoljno doktora nauka. Potrebno je deset, a mi smo u trenutku kontrole imali devetoro doktora nauka. Mislimo da je to u pitanju. – rekli su nam u ovoj školi.

Visoka tehničko - mašinska škola u Trsteniku dobila je akreditaciju za tri smera, hidraulika i pneumatika, proizvodno mašinstvo i informatika u inženjerstvu. Na smeru inženjerstvo u saobraćaju moraće da isprave nedostatke.

- Radi se o tehničkom problemu, jer je naš nastavni program na ovom smeru okrenut drumskom saobraćaju. Zato se od nas traži da promenimo nazive, tako da će oni koji završe program imati zvanje inženjera drumskog saobraćaja, a ne inženjera u saobraćaju. Što se tiče akreditacije čitave škole, tu je problem nastao jer juna prošle godine nismo imali 20 nastavnika u stalnom radnom odnosu. U tom momentu imali smo 17, ali smo u međuvremenu primili još tri nastavnika od kojih je jedan iz Kruševca, a jedan iz Kraljeva. Dokumentacija je kompletirana i u četvrtak je nosimo u Beograd. – kazao nam je Dragan Trifunović, direktor Visoke tehničko - mašinske škole.

Ova škola je prethodnih godina upisivala 360 studenata, dok će za školsku 2012 - 2013. godinu upisati 200 brucoša ukoliko dobije dobije akreditaciju za četvrti smer koji je sporan.

Visoka hemijsko - tehnološka škola iz Kruševca moraće da ispravi nedostatke na dva smera.

- Dobili smo akreditaciju za ustanovu i za studijski program tehnologija, dok smo za dva studijska programa, zaštita životne sredine i bezbednost i zdravlje na radu i novi program informatika i računarstvo, dobili akt upozorenja. Još uvek ne znamo koji su tačni razlozi za to, ali verujem da nedostatke možemo otkloniti pre početka upisa. Studenti nemaju razloga za strah. – ističe Dragan Nikolić, direktor Visoke hemijsko - tehnološke škole.

Prema saznanjima do kojih smo došli, ova škola će u studijskom programu u kojem su predviđena dva zvanja, strukovni inžinjer zaštite na radu i strukovni inžinjer zaštite životne sredine, morati da se odluči samo za jedno, dok će na na smeru informatika i računarstvo morati da doda nekoliko novih predmeta.

Visoka škola strukovnih studija za industrijski menadžment iz Kruševca jedina je u okrugu dobila uverenje o akreditaciji za školu, kao i za dva smera na kojima upisuje 140 studenata.
S.M.
Komentari
Nema postavljenih komentara.
Postavi komentar
Prijavite se (ako ste već registrovani korisnik) da bi postavili komentar ili se prvo registrujte.
Ocene
Samo članovi mogu slati ocene.

Prijavite se ako ste već registrovani korisnik, ili se registrujte.

Nema ocena.
Razmislite
Ljudima se upravlja više strahom nego poštovanjem.
Aristotel
Pratite nas i na Facebook-u...

Anketa
Da li i u Kruševcu treba da bude osveštana voda iz vodovoda (kao u Novom Sadu)?

da, to će popraviti zdravlje svima

da, i da deo uplate sa računa za vodu ide crkvi

ne, jer filteri u fabrici vode prečišćavaju sve

ne, jer bi to poskupelo usluge vodovoda

ne znam, ne pijem vodu

Naš predlog za...
...knjigu koju treba pročitati:
Luiz Velš - Trik sa metkom
...film koji treba videti:
Peter Joseph - Zeitgeist
...muziku koju treba preslušati:
Kralj Čačka - Kralj Čačka
...sajt koji treba posetiti:
Brain pickings
Naši prijatelji
Obavezno posetite

Rasinski parlament

WEB BERZA NEKRETNINA

ALUMINIJUM

Krusevac ONLINE

Volim Kruševac... A ti?
Volim Kruševac
» Design by 037info.net Sva prava zadržana. Preuzimanje sadržaja nije dozvoljeno bez pisane dozvole 037info.net. 9,551,943 jedinstvenih poseta