KultArt završava projekat demo koncertom

Sutra u 19.00 počeće demo koncert kojim se završava projekat “Muzika i aktivizam” Udruženja muzičara “KultArt”. Mesto održavanja je klub KultArt, na uglu Zakićeve i Veselina Nikolića.

Realizovani projekat “Muzika i aktivizam” je deo ostvarivanja ciljeva Lokalnog akcionog plana za mlade, i finansiran je uz podršku grada. Tokom projekta je, u tri kruševačke srednje škole, održano šest radionica nazvanih “Muzika koja je menjala svet”, dok su u Klubu Udruženja organizovane džez i rok večeri.

Ovo je jedan od retkih projekata čiji je cilj unapređenje razumevanja muzike kao stvaralačkog angažovanog pristupa stvarnosti. Projekat je podsticao razvoj kritičkog mišljenja i mlade da se odupru banalizaciji i štetnim muzičkim uticajima, kao i da bolje razumeju ulogu aktivnog građanina u demokratskom društvu.

Ovaj završetak projekta je planiran kao kamerni demo koncert na kome će po prvi put javno nastupiti talentovani mladi muzičari, kruševački srednjoškolci koji su učestvovali na radionicama održanim tokom trajanja projekta.

0
Podelite sa prijateljima: Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Postavi komentar

Budi prvi sa svojim komentarom!

Obaveštenje o
avatar